«Ο Απόστολος Τσαγκαράκης έχει 10 χρόνια εμπειρίας στη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων, (στους τομείς στρατηγικού σχεδιασμού και εκτέλεσης) με ειδικότητα στον υγρό στίβο, όπου έχει συνεργαστεί με ποικίλα επίπεδα αθλητών, από Ολυμπιονίκες έως Εθνικούς αθλητές καθώς και σε διάφορα είδη διοργανώσεων, από επιπέδου ελίτ έως και εκδηλώσεις μαζικής συμμετοχής. Ο Απόστολος, γνωστός και ως Τόλης, ειδικεύεται στις διεθνείς σχέσεις, την πρόσληψη προσωπικού και τις γενικές λειτουργίες των αθλητικών διοργανώσεων, καθώς και στον τομέα του Sports Marketing έχοντας εργαστεί ως Marketing Manager σε έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές και διανομείς μαγιό και αξεσουάρ που σχετίζονται με το κολύμπι».

Δεν είναι δικά μας λόγια αυτά… είναι η επίσημη παρουσίασή του στο διαδικτυακό τόπο της International Swimming League της οποίας ο Τόλης είναι Τεχνικός Διευθυντής.

Ας δούμε λοιπόν πως βλέπει τη σημερινή κατάσταση ένας άνθρωπος του χώρου μας με τέτοια εμπειρία.

Απόστολος Τσαγκαράκης:

“Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολη η κατάσταση με τις κλειστές πισίνες, όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για τους γονείς, τους προπονητές και όλους τους κρίκους της αλυσίδας του αθλητισμού και της καθημερινότητας”.

Τι μας προτείνει…

“Αυτό που έχω εγώ να προτείνω είναι να βρει ο καθένας να κάνει πράγματα που θα βοηθήσουν το μυαλό και το σώμα. Απλά πράγματα όπως εναλλακτικές γυμναστικές στο σπίτι, διάβασμα βιβλίων που βασίζονται σε πραγματικές ιστορίες αθλητών (και όχι μόνο) που ενέπνευσαν γενιές ανθρώπων, άλλες ασχολίες όπως κηπουρική ή ξυλουργική…γενικά, πράγματα που δεν είχαμε ποτέ χρόνο να κάνουμε! Τώρα έχουμε χρόνο να δημιουργήσουμε και να μάθουμε περισσότερα για το εαυτό μας. Να είστε σίγουροι ότι αυτό θα μας κάνει καλύτερους σε ΟΛΑ! Από την κολύμβηση, στο σχολείο, τις σπουδές και τις σχέσεις μας με την οικογένεια, τους φίλους, το αγόρι ή το κορίτσι μας!”

Λίγα λόγια για την ISL…

“Όσον αφορά στο ISL, είμαστε τυχεροί που βρέθηκε ιδιώτης να επενδύσει τόσο πολύ στο άθλημά μας. Δεν είναι εύκολο να κάνεις πράγματα εκτός του συστήματος. Η φετινή σεζόν στο ISL ήταν ότι πιο προκλητικό μπορούσαμε να φανταστούμε για το 2020. Όλα έκλεισαν, όλα ακυρώθηκαν. Αλλά εμείς είμασταν αποφασισμένοι να προχωρήσουμε”.

“Για το καλό των αθλητών, πρώτα απ’ όλα”.
Παρά την αποχή…

“Όλοι όσοι βρέθηκαν στη Βουδαπέστη, είχαν να αγωνιστούν από τον Φεβρουάριο! Ενώ άλλοι είχαν καταφέρει να προπονηθούν ελάχιστα. Αυτό που θα έπρεπε να κάνει εντύπωση σε όλους είναι το γεγονός ότι όσο περνούσαν οι εβδομάδες, παρά την καθημερινή προπόνηση και τη ρουτίνα ενός δύσκολου ιατρικού πρωτοκόλλου, οι κολυμβητές γίνονταν όλο και πιο γρήγοροι στις κούρσες τους!”.

“Αυτό το είδαμε και από τους Έλληνες αθλητές, αφού βλέπαμε πανελλήνια, ατομικά και ρεκόρ χρονιάς να καταρρίπτονται το ένα μετά το άλλο”.
Προς τα παιδιά…

“Μη σας τρομάζει η αποχή από το νερό. Είδα αθλητές με μήνες χωρίς προπόνηση να κάνουν ατομικά ρεκόρ. Το σημαντικότερο όμως είναι να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση για να βγούμε πιο δυνατοί”.

“Γιατί απλά μπορούμε…”.

Ο Απόστολος Τσαγκαράκης υπήρξε επί σειρά ετών πρωταθλητής και ρέκορντμαν Ελλάδος στα σπριντ  Ελευθέρου και Πεταλούδας. Έχει συμμετάσχει σε όλων των ειδών τις μεγάλες διοργανώσεις, με αποκορύφωμα τους Ολυμπιακούς, Αθήνα 2004 και Πεκίνο 2008. Σπούδασε με αθλητική υποτροφία στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, κολυμπώντας για την ομάδα του, Alabama Crimson Tide.