Ο Βαγγέλης Βούλτσος είναι η πιο «παλιά καραβάνα» στο χώρο της κλασικής κολύμβησης. Πρώην πρωταθλητής της κολύμβησης και υδατοσφαιριστής, στέλεχος των Εθνικών ομάδων, προπονητής σε σωματειακό και εθνικό επίπεδο και τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ, έχει τη δυνατότητα να εκφραστεί με «όπλο» την γνώση αλλά και την τεράστια εμπειρία που έχει στον χώρο.
Του Νίκου Β. Χαραλαμπόπουλου

Η δεύτερη καραντίνα έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην κλασική κολύμβηση και προβληματίζει όλους τους πρωταγωνιστές του αθλήματος.

«Μιλάω καθημερινά με προπονητές και παράγοντες του χώρου. Υπάρχει μια εύλογη ανησυχία για την επόμενη ημέρα. Όλα τα αθλήματα έχουν τα προβλήματά τους, αλλά εμείς στην κλασική κολύμβηση είμαστε διαφορετικά. Μία εβδομάδα εάν μείνει ένας αθλητής έξω από το νερό είναι σαν να αρχίζει από το σημείο μηδέν την προετοιμασία του. Δεν θέλω να κρίνω τις αποφάσεις των ειδικών, αυτοί έχουν τον τελευταίο λόγο, αλλά εκτιμώ ότι το άθλημα μας είναι το πλέον ασφαλές» υποστηρίζει από την Θεσσαλονίκη ο Βαγγέλης Βούλτσος και προσθέτει:

«Οι προπονητές σε αυτή την δύσκολη συγκυρία αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα σε προσωπικό, οικογενειακό και επαγγελματικό επίπεδο. Δεν είναι μόνο το οικονομικό μέρος και η ανασφάλεια για το άμεσο μέλλον, αλλά και η επιβάρυνση που έχουν προσπαθώντας να συντηρήσουν τους αθλητές μέσω διαδικτύου. Άλλο η ξηρή προπόνηση κι άλλο η δοκιμασία μέσα στο νερό για τους αθλητές τους».

Άποψη του Βαγγέλη Βούλτσου είναι ότι η Ομοσπονδία έχει πλάνο και επεξεργάζεται όλες τις εναλλακτικές λύσεις για την επόμενη μέρα μετά την μερική άρση των απαγορευτικών μέτρων.

«Η κολυμβητική Ομοσπονδία έχει σχέδιο. Είμαστε έτοιμοι για το επόμενο στάδιο. Δουλεύουμε σκληρά μέσα στην καραντίνα για να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για την επόμενη μέρα. Μόλις πάρουμε το πράσινο φως από την Πολιτεία, είμαστε έτοιμοι να επανεκκινήσουμε τον χώρο. Άλλωστε έχουμε τεράστια εμπειρία. Ήμασταν παλικάρια στην πρώτη καραντίνα. Πραγματοποιήσαμε όλες τις διοργανώσεις».

Σήμερα προπονούνται μόνο τα μέλη της ολυμπιακής ομάδας. Κοινή όμως είναι η απόφαση των τεχνικών συμβούλων της Ομοσπονδίας να διευρυνθεί ο αριθμός των επιλέκτων κολυμβητών που θα μπουν στο νερό και θα προετοιμαστούν κατάλληλα για να εκπροσωπήσουν την χώρα μας σε διεθνές επίπεδο. Η άποψη του τεχνικού συμβούλου όμως είναι ότι προτεραιότητα της ΚΟΕ αποτελεί και η λειτουργία των ακαδημιών που αποτελούν σημείο αναφοράς για την λειτουργία των σωματείων σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

«Βρισκόμαστε στην προετοιμασία για την δημιουργία ενός Καμπ…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: ΚΟΕ