Η Άννα Ντουντουνάκη είναι μια κορυφαία κολυμβήτρια παγκοσμίου βεληνεκούς. Είχε εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, κατακτώντας το Α όριο και προετοιμάζεται γι αυτό. Μίλησε για την εμπειρία της από το ISL 2020 στη Βουδαπέστη, αλλά και για την επιστροφή της στον Ν.Ο.Χανίων. Τα πιο σημαντικά από όσα είπε (σε απομαγνητοφώνηση mirrorsports.gr):

Για τη συμμετοχή της στο ISL 2020 στην Βουδαπέστη: Είναι μια πολύ οργανωμένη διοργάνωση με τους καλύτερους κολυμβητές. Εντυπωσιακή διοργάνωση, κάτω από δύσκολες καταστάσεις. Έχω κάνει μια πολύ καλή προετοιμασία εδώ. Βλέπω διαφορετικά πράγματα, με έχει βοηθήσει πολύ η προπόνηση μου εδώ. Ένα μήνα που είμαι εδώ βελτιώθηκα.

Για τη μεταγραφή της στον ΝΟΧ: Υπήρχε καιρό αυτή η σκέψη. Χαίρομαι που επιστρέφω στον ΝΟΧ και τους ευχαριστώ. Θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία. Είναι εξάλλου μια πολύ σημαντική χρονιά η φετινή, αφού, καλώς εχόντων των πραγμάτων θα γίνουν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Είμαι πολύ χαρούμενη που επιστρέφω εκεί που ξεκίνησα. Είναι μια “συμβολική” μεταγραφή. Δεν ξέρω βέβαια τι θα ακολουθήσει και ποια θα είναι η πορεία μου. Σε αυτή τη σημαντική χρονιά χαίρομαι που επιστρέφω στην πρώτη μου ομάδα. Θα συνεχίσω να προπονούμαι στην Αθήνα με τον κ. Καράμπελα.

Για το πόσο δύσκολο είναι να κάνει σχέδια για το μέλλον, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού: Και πέρυσι έκανα πολλά σχέδια και άλλαξαν. Είναι μια περίοδος που δύσκολα κάποιος μπορεί να κάνει μακροπρόθεσμα σχέδια. Αυτή τη στιγμή κοιτάζω το “τώρα”. Πάντα η “ολυμπιακή χρονιά” ήταν ιδιαίτερη και ανεξάρτητα του κορωνοϊού. Δεν θέλω και δεν μπορώ να πω πράγματα για μετά. Ο βασικός στόχος είναι η Ολυμπιάδα. Πιστεύω ότι θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Το θέμα είναι πώς θα το διαχειριστούμε στην Ελλάδα. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα επαναληφθεί αυτό που έγινε πέρυσι, που ήμασταν δύο μήνες κλειστά. Εξάλλου αν μπορεί να γίνεται το ISL, σε μια πόλη με lockdown, με ασφάλεια, πόσο μάλλον γιατί να μην γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Και πόσο μάλλον να προπονούμαστε στη διάρκεια της χρονιάς.

Για τη συνέχεια της προετοιμασίας: Αγώνες δεν μπορούμε να προβλέψουμε πότε θα γίνουν…

Διαβάστε περισσότερα στη πηγή: https://www.mirrorsports.gr