– Υπάρχει χρονικός περιορισμός στη σωματική άσκηση;

Προς το παρόν όχι, δεν υπάρχει ούτε στον αριθμό των μηνυμάτων ούτε στον χρόνο ανά μήνυμα.

– Μπορώ να τρέξω ή να κάνω ποδήλατο από Δήμο σε Δήμο όταν κάνω προπόνηση πολλών χιλιομέτρων ή πρέπει αυστηρά να βρίσκομαι στα όρια του δήμου μου;

Για το τρέξιμο είναι σίγουρα πλησίον της κατοικίας εντός του Δήμου. Για το ποδήλατο δεν έχει ξεκαθαρισθεί ακόμα, αλλά νομίζω είναι λογικό επειδή γίνονται μεγαλύτερες διαδρομές να μπορεί κάποιος να βγει και εκτός ορίων του Δήμου. Αρκεί να είναι φανερό ότι κάνει άθληση και δεν έχει βγει για ψώνια.

– Αν για παράδειγμα μένω στο κέντρο, μπορώ να πάρω το αυτοκίνητό μου, να πάω στην Πάρνηθα να τρέξω και να επιστρέψω σπίτι μου;

Όχι, με βάση τις πληροφορίες που έχουμε.

– Αν μένω στα βόρεια προάστεια μπορώ να πάω στη Βουλιαγμένη για άσκηση κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα;

Και πάλι όχι με βάση τις πληροφορίες που έχουμε. Αν και προτείναμε συγκεκριμένο μοντέλο μετακινήσεων, η Πολιτική Προστασία είναι κάθετα αντίθετη στο να επιτρέψει εκτεταμένες μετακινήσεις με αυτοκίνητο λόγω μετάβασης σε χώρους άθλησης.

– Επιτρέπεται η προπόνησή μου σαν ερασιτέχνης σε ανοικτή αθλητική εγκατάσταση;

Ναι επιτρέπεται.

– Μπορώ να μεταβώ σε ανοικτή αθλητική εγκατάσταση για τρέξιμο σε άλλη περιοχή;

Με βάση τις οδηγίες πρέπει να χρησιμοποιούμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις στα όρια του Δήμου κατοικίας μας ώστε να αποτρέπονται οι εκτεταμένες μετακινήσεις.

– Μπορώ να κάνω δύο προπονήσεις την ημέρα αν είναι απαραίτητο;

Ναι, αρκεί να υπάρχει διαθέσιμη χωρητικότητα στο στάδιο και γι αυτό μπήκε η σύσταση για maximum χρόνο 1 ώρα σε οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις την ώρα του peak. Για εξωτερικό χώρο δεν υπάρχει περιορισμός.

– Μετά τις 9 το βράδυ μπορώ να βγω για προπόνηση και αν ναι, υπάρχει χρονικός περιορισμός;

Όχι μετά τις 9 δεν μπορείτε, εκτός και αν προπονητής είναι το κατοικίδιό σας

πηγή: runnfun.gr