Μετά την τροπολογία που κατέθεσε την Παρασκευή (13/11) ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, λύνεται επιτέλους ο «γόρδιος δεσμός», που με δυο βασικούς περιορισμούς κρατούσε δεμένα τα πριμ του κλειστού στίβου, αλλά και της 25άρας πισίνας για τους αθλητές και τους προπονητές τους.

Το επίμαχο άρθρο του ισχύοντος αθλητικού νόμου ανέφερε:

Ν.2725/99 Άρθρο 34 παρ.4 «Ως Παγκόσμιο ή Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θεωρείται μία και μόνο διοργάνωση που διεξάγεται περιοδικά, σύμφωνα με τους ισχύοντες διεθνείς κανονισμούς του οικείου αθλήματος. Όταν σε κάποια κατηγορία ηλικιών και φύλου γίνονται δύο ή περισσότερα πρωταθλήματα, λαμβάνεται υπόψη η σημαντικότερη διοργάνωση που ορίζεται από την οικεία ομοσπονδία».

Περιορισμός Α

Στη σχετική τροπολογία συμπλήρωσε την αμέσως παραπάνω παράγραφο με το ότι ο περιορισμός που λαμβάνει υπόψη μόνο μία, τη σημαντικότερη διοργάνωση που ορίζεται από την οικεία ομοσπονδία, δε θα συμπεριλαμβάνει τα περιοδικώς διεξαγόμενα παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανοικτού και κλειστού στίβου και αντίστοιχα της 50άρας και 25άρας πισίνας.

Περιορισμός Β

Επίσης αφαιρεί και τον περιορισμό που ως αγωνίσματα ατομικών αθλημάτων ή ομαδικά αθλήματα νοούνται όσα περιλαμβάνονται στο εκάστοτε ισχύον επίσημο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, των Παραολυμπιακών Αγώνων κλπ

Ανοίγει έτσι ο δρόμος για την πριμοδότηση των αθλητών και των αθλητριών που πέτυχαν τέτοιου είδους υψηλές διακρίσεις από 1/1/2016 και μετά.

Ήταν μια υπόσχεση που είχε δώσει στην Κατερίνα Στεφανίδη εκτός από τον κ. Αυγενάκη και ο ΓΓΑ κ. Γιώργος Μαυρωτάς.

Σύντομα η παραπάνω τροπολογία θα δημοσιευτεί σε ΦΕΚ.

Διορθώθηκε ευτυχώς μια παράλειψη ενός προηγούμενου νόμου και ελπίζουμε η συγκεκριμένη τροπολογία να παραμείνει σε ισχύ και να μην επανατροποποιηθεί προκαλώντας αρνητικό αποτέλεσμα για τους μελλοντικούς δικαιούχους πρωταθλητές.

SWM