Ο Παναγιώτης Βελέντζας, προπονητής του διακεκριμένου διεθνή πρωταθλητή κολύμβησης και του Νηρέα Χαλανδρίου μίλησε στο sports3.gr για τη Διεθνή Λίγκα, την πρόοδο του Απόστολου Χρήστου και την καραντίνα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Γεμάτος σημαντικές εμπειρίες και έφόδια επέστρεψε ο προπονητής Παναγιώτης Βελέντζας από τη Βουδαπέστη, όπου μετείχε στο προπονητικό επιτελείο των LA  Current, της ομάδας της ISL με την οποία μετέχει στο μεγάλο event της Διεθνούς Κολυμβητικής Λίγκας ο διακεκριμένος κολυμβητής του Απόστολος Χρήστου.

Εμπειρίες που θα μεταφερθούν και θα χρησιμεύσουν στο έργο του ως συνεργαζόμενος ομοσπονδιακός τεχνικός, ως επικεφαλής προπονητής του Νηρέα Χαλανδρίου και φυσικά για τη συνέχεια την προετοιμασίας του Χρήστου για τις μεγάλες διοργανώσεις που είναι προγραμματισμένες για το 2021.

Ο Βελέντζας με την επιστροφή του παραθέτει τις εμπειρίες του στο sports3.gr, ενώ γράφει και την άποψή του για την κατάσταση επικρατεί πλέον στον ελληνικό ερασιτεχνικό αθλητισμό μετά το lockdown. Δείτε αναλυτικά τι μας λέει:

«Με την ευκαιρία της συμμετοχής του κολυμβητή μου Αποστόλου Χρήστου, με την ομάδα των LA Current, στην ISL είχα τη δυνατότητα να βρεθώ στο προπονητικό τιμ της ομάδας. Οι εμπειρίες που απέκτησα πολλές και σημαντικές. Η διοργάνωση είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, εφάμιλλο των διοργανώσεων της FINA και της LEN.

Αλλά και με αρκετές καινοτομίες, που δίνουν στη συγκεκριμένη διοργάνωση μία διαφορετική αίγλη. Μπόρεσα να δω από μέσα την λειτουργία μιας επαγγελματικής ομάδας με υψηλούς στόχους. Παραδειγματική και επαγγελματική. Είναι φοβερό να βλέπεις από μέσα πως δουλεύουν οι Αμερικανοί και πως προσεγγίζουν την προπόνηση, αλλά περισσότερο πως προετοιμάζονται για τους αγώνες. Προπονητικά δεν υστερούμε σε κάτι, αλλά απέχουμε από συνθήκες προπόνησης και νοοτροπία επάνω στους αγώνες. Και η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων γινόταν με ευλάβεια, με πολύ αυστηρούς και με συνεχείς ελέγχους.

Όσον αφορά στον Απόστολο, είμαι πολύ ευχαριστημένος από τις επιδόσεις του και την προσπάθεια που καταβάλλει σε κάθε κούρσα, στην περίοδο προετοιμασίας που βρισκόμαστε. Είναι πολύ καλό να μετέχει σε πολλούς αγώνες και ταυτόχρονα να μην σταματάει ο ρυθμός της προπόνησης μας. Να υπάρχει, δηλαδή, σταθερότητα στη δουλειά και πρόοδος στις εμφανίσεις».

Μπορούμε να λειτουργήσουμε με αυστηρά πρωτόκολλα;

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sports3.gr