Στον Ναυτικό Όμιλο Χανίων, το σύλλογο που τη «γέννησε» και την ανέδειξε επέστρεψε η Άννα Ντουντουνάκη.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της πεταλούδας ανήκει στο χορηγικό πρόγραμμα της Bwin «Στηρίζουμε τη Νέα Γενιά Ολυμπιονικών»,  αγωνίστηκε τα τελευταία χρόνια με το σκουφάκι του ΠΑΟΚ, αλλά αποφάσισε να επιστρέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα της και στο σωματείο από το οποίο ξεκίνησε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να γνωστοποιήσει την επιστροφή της πρωταθλήτριας κολύμβησης, Αννας Ντουντουνάκη, στο σύλλογο στον οποίο ξεδίπλωσε το ταλέντο της και κατέγραψε τις πρώτες της επιτυχίες!

Η επιστροφή για την Ντουντουνάκη στον Ναυτικό Ομιλο είναι γεγονός, επιστρέφοντας μετά από επτά χρόνια, μιας και το 2013 λόγω σπουδών έφυγε από την Κρήτη. Η Αννα επιστρέφει σε ηλικία πια 25 ετών, έχοντας καταφέρει τα προηγούμενα χρόνια να αναδειχθεί ως μία από τις κορυφαίες αθλήτριες κολύμβησης στην Ελλάδα και γενικότερα σε όλο τον κόσμο!

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες που πρόκειται να διεξαχθούν το ερχόμενο καλοκαίρι στο Τόκιο θα είναι και πάλι παρούσα, καθώς έχει εξασφαλίσει εδώ και καιρό τα σχετικά όρια. Αυτή θα είναι κιόλας η δεύτερη παρουσία της σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από αυτές στο Ρίο το 2016.

Για τον Ναυτικό Όμιλο αποτελεί ένα πολύ ευχάριστο γεγονός ότι η Άννα επιστρέφει και πάλι εκεί απ’ όπου ξεκίνησε την καριέρα της και πραγματοποίησε τα πρώτα της βήματα. Θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει και πάλι υπό τις οδηγίες του Κώστα Τζιλιβάκη και σε κάθε περίπτωση η ομάδα των πρωταθλητών στο τμήμα κολύμβησης αν μη τι άλλο μεγαλώνει!

Ένα μικρό δείγμα για το τι έχει καταφέρει η Αννα όλα αυτά τα χρόνια ως αθλήτρια του Ποσειδώνα Ιλισίων, του ΑΝΟ Αργυρούπολης και του ΠΑΟΚ είναι τα εξής:

  • Παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016 (17η θέση)
  • 3η θέση στα 100μ. πεταλούδα πανευρωπαϊκό 25άρας 2019 (Γλασκώβη)
  • 5η θέση στα 100μ. πεταλούδα πανευρωπαϊκό 50άρας 2018 (Γλασκώβη)
  • Κάτοχος πανελληνίου ρεκόρ στα 50μ. πεταλούδα με χρόνο 26.22
  • Κάτοχος πανελληνίου ρεκόρ στα 100μ. πεταλούδα με χρόνο 57.77
  • Κάτοχος πανελληνίου ρεκόρ στα 50μ. πεταλούδα σε 25άρα πισίνα με 25.51
  • Κάτοχος πανελληνίου ρεκόρ στα 100μ. πεταλούδα σε 25άρα πισίνα με 56.44
  • Τρεις συμμετοχές σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών
  • Δύο συμμετοχές σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών

Άννα καλώς ήρθες ξανά στον Ναυτικό Ομιλο!».