Κι ενώ στην Ελλάδα κλείνουν τα κολυμβητήρια, στην εσωτερική πισίνα της Ντούνα Αρένα της Βουδαπέστης, τα πανελλήνια ρεκόρ πέφτουν σα φθινοπωρινή βροχή το ένα μετά το άλλο, χαρίζοντας αισιοδοξία στην πισίνα.

Χθες ήταν η σειρά της Νόρας Δράκου να καταρρίψει ένα ρεκόρ που κρατούσε για πάνω από δέκα χρόνια. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατά τη διάρκεια του 6ου φετινού αγώνα της International Swimming League, αγωνίστηκε στα 200μ. ύπτιο, αγώνισμα που δε συνηθίζει να λαμβάνει μέρος, αλλά παρόλα αυτά τερμάτισε έβδομη με χρόνο 2:09.94. Η επίδοση αυτή είναι σχεδόν δύο δευτερόλεπτα καλύτερη από το παλιό πανελλήνιο ρεκόρ της Στέλλας Μπούμη (2:11.85), το οποίο κρατούσε από το 2008.

Το ISL είναι μια ευτυχής συγκηρία για τους κορυφαίους Έλληνες κι Ελληνίδες της πισίνας τόσο γιατί προετοιμάζονται στην Ουγγαρία με τους καλύτερους του κόσμου και η συνήπαρξή τους, είναι βέβαιο ότι συντελεί στις κατρρίψεις των ρεκόρ, όσο και για το ότι από αύριο 3 Νοεμβρίου θα βρίσκονταν στη δυσάρεστη θέση να χρειάζονται ειδικές ρυθμίσεις για να προπονηθούν στην Ελλάδα. 

Στη διοργάνωση ISL από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν οι:

Άννα Ντουντουνάκη, Απόστολος Χρήστου, Απόστολος Παπαστάμος, Κρίστιαν Γκολομέεβ, Ανδρέας Βαζαίος και φυσικά η Νόρα Δράκου.

Tέλος να σημειώσουμε ότι η Ουγγαρία των 9,5 εκατομμυρίων κατοίκων έμφανίζει περί τα 4000 κρούσματα ημερησίως, διπλάσια και σε συνολικό αριθμό και τριπλάσιο αριθμό θανάτων.