.

.

.

.

Η Νόρα Δράκου μας μεταδίδει παραστάσεις από τη διοργάνωση International Swimming League που αρχίζει σήμερα στη Βουδαπέστη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια εκεί δεν ανήκει στην ομάδα της, τον Παναθηναϊκό, αλλά στη διεθνή ομάδα (Άκουα Σεντούριονς που συστάθηκε ειδικά για το ISL.

Νόρα Δράκου:

Εδώ είναι πάρα πολύ ωραία, η αλήθεια είναι. Τώρα έχω αρχίσει και περνάω καλά γιατί στην αρχή υπήρχε λίγο αμηχανία, μέχρι να γνωριστούμε μεταξύ μας… Αλλά τώρα έχουμε γνωριστεί και μιλάμε με τα κορίτσια και κάνουμε παρέα και περνάμε ωραία.

Covid-19

Οκ… το πρωτόκολλο είναι πάρα πολύ αυστηρό, έχουμε μετρήσεις συνέχεια, πλένουμε τα χέρια μας συνέχεια…μάσκες συνέχεια… δε μας αφήνουν να καθόμαστε όλοι μαζί. Μας κάνουν παρατήρηση όταν καθόμαστε όλοι μαζί. Έχει security παντού. Μας ελέγχουν… οκ, τα πράγματα είναι πάρα πολύ αυστηρά, αλλά καλώς είναι τόσο αυστηρά γιατί είναι επικίνδυνο να κολλήσουμε μεταξύ μας. Είμαστε πάρα πολλά άτομα μαζεμένα εδώ και είναι πάρα πολύ δύσκολο.

Οι εγκαταστάσεις

Γυμναστήριο πισίνες, εντάξει είναι απίστευτες! Η «Ντούνα Αρένα» θεωρώ ότι είναι από τα καλύτερα κολυμβητήρια στον κόσμο. Είναι απίστευτες οι πισίνες που έχει. Το γυμναστήριο που έχει πίσω είναι υπερσύχρονο, καταπληκτικό! Έχουν φτιάξει τρία γυμναστήρια στην πισίνα για να εξυπηρετηθούμε όλοι.

Οι προπονήσεις

Οι προπονήσεις είναι πάρα πολύ ωραίες. Κάνουμε μερικές μαζί, μερικές ο καθένας μόνος του, ανάλογα τα προγράμματα. Είναι πολύ ωραίο να έχουμε συναγωνισμό, ότι έχουμε το ίδιο επίπεδο. Εμείς είμαστε πέντε σπρίντερ, στην ίδια ομάδα, οπότε είμαστε στο ίδιο επίπεδο πάνω κάτω. Είναι πολύ καλό γιατί μπορούμε να κολυμπάμε μαζί να κάνουμε 15άρια, 25άρια, 50άρια… και «τραβάει» η μία την άλλη.

Η ομάδα

Σήμερα ξεκινούν οι αγώνες, εμείς (Άκουα Σεντούριονς) ξεκινάμε την Κυριακή. Εντάξει, σαν ομάδα δεν είμαστε τόσο δυνατοί. Αλλά είμαστε ωραία ομάδα όμως. Έχουμε δέκα Βραζιλιάνους μέσα, οι οποίοι είναι πολύ χαβαλέδες και ωραίοι τύποι. Οι Ιταλοί είναι επίσης ωραίοι τύποι, μοιάζουν με μας, οπότε μπορώ να πω ότι είναι πάρα πολύ ωραία, νομίζω είμαι πάρα πολύ τυχερή που κατάφερα να είμαι εδώ. Μου κάνει πάρα πολύ καλό, τόσο αγωνιστικά, όσο και προπονητικά. Όταν θα γυρίσω, νομίζω θα είμαι σαν να έχω κάνει προετοιμασία δυο μήνες… Βέβαια δυο μήνες είναι ουσιαστικά, αλλά θα χω κάνει προετοιμασία τόσο μεγάλη εκεί που δεν το περίμενα.