Τον Νοέμβριο αρχίζει η νέα αγωνιστική περίοδος στην Τεχνική κολύμβηση, σύμφωνα με το πρόγραμμα του αθλήματος για το οποίο και ενημερώθηκαν τα σωματεία της Ομοσπονδίας. Σε πρώτη φάση και μέχρι τις 31/12/2020 όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν με τον ίδιο τρόπο και στις ίδιες Περιφερειακές Ενότητες που διεξήχθησαν μέχρι και το τέλος των πρωταθλημάτων του 2020 τηρώντας απαραίτητα το υγειονομικό πρωτόκολλο της Κ.Ο.Ε. για την διεξαγωγή κολυμβητικών αγώνων. Στη συνέχεια ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας στη χώρα θα αναπροσαρμόζονται σύμφωνα με τα μέτρα που θα ανακοινώνονται από την υγειονομική επιτροπή και τα οποία θα ανταποκρίνονται στην επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 θα ισχύσουν γενικά τα εξής:

Ημερίδες Ορίων

Δικαίωμα συμμετοχής σε δύο (2) αγωνίσματα σύμφωνα με τον κανονισμό της ΚΟΕ ανά Ημερίδα ορίων. Με βάση το αγωνιστικό πρωτόκολλο για το μέγιστο αριθμό εισερχομένων στην κολυμβητική δεξαμενή, εισέρχονται και πραγματοποιούν προθέρμανση 30΄. Στη συνέχεια ξεκινά ο πρώτος κύκλος αγωνισμάτων. Με το πέρας των πρώτων αγωνισμάτων αποχωρούν οι πρώτοι κολυμβητές και εισέρχονται οι επόμενοι. Σε προκαθορισμένο χρόνο και εφόσον έχει προηγηθεί η απαραίτητη απολύμανση. Αυτό θα συνεχιστεί μέχρις ότου τελειώσουν όλες οι συμμετοχές και τα αγωνίσματα.

Πανελλήνιοι Χειμερινοί αγώνες

Οι Πανελλήνιοι Χειμερινοί αγώνες θα διεξαχθούν 19-21 Φεβρουαρίου σε μορφή Ανοιχτής (ΟPEN) Κατηγορίας, με κάθε σύλλογο να έχει δικαίωμα συμμετοχής με πέντε (5) αθλητές / τριες σε κάθε αγώνισμα και κάθε αθλητής/τρια σε έως τρία (3) ατομικά αγωνίσματα.

Εθνικό πρωτάθλημα και Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κατηγοριών

Το πρώτο θα διεξαχθεί 7-9 Μάϊου, ενώ το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κατηγοριών 22-25 Ιουλίου. Κάθε σύλλογος έχει δικαίωμα συμμετοχής με πέντε (5) αθλητές / τριες και κάθε αθλητής / τρια σε έως τέσσερα (4) ατομικά αγωνίσματα.

Στο διεθνή χώρο

Είναι προγραμματισμένα να διεξαχθούν, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων – Νεανίδων 13-19 Ιουνίου στο Λινιάνο, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών 3-9 Ιουλίου στο Τομσκ και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα OPEN WATER τον Σεπτέμβρη στο Σαν Αντρές (Κολομβία).

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Κ.Ο.Ε.

Νοέμβριος 2020

1          Διασυλλογική ημερίδα ορίων Κ.Ο.Κ. Θεσσαλονίκη

15        Διασυλλογική ημερίδα ορίων Γλαύκος Περιστερίου Αθήνα

Δεκέμβριος 2020

20        Ημερίδα Ορίων (Αθήνα-Περιφέρεια)

Ιανουάριος 2021

24        Ημερίδα Ορίων (Αθήνα-Περιφέρεια)

Φεβρουάριος 2021

19-21   Πανελλήνιο Χειμερινοί Αγώνες* Θεσσαλονίκη

Μάρτιος 2021

21        Ημερίδα Ορίων (Αθήνα-Περιφέρεια)

Απρίλιος 2021

11        Ημερίδα Ορίων (Αθήνα-Περιφέρεια)

Μάιος 2021

7 – 9    Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΟΠΕΝ*

Ιούνιος 2021

20        Ημερίδα Ορίων (Αθήνα-Περιφέρεια)

Ιούλιος 2021

22 – 25            Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών * Ημερίδα πρόκρισης για την Εθνική ομάδα

 ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Ιούνιος 2021

13 – 19            Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων – Νεανίδων (Λιλιάνο – Ιταλία)

Ιούλιος 2021

03 – 09             Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών (Τομσκ – Ρωσία)

07 – 11            Διεθνής αγώνες Πανεπιστημίων (Τομσκ – Ρωσία)

Σεπτέμβριος 2021

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα OPEN WATER Αδρών – Γυναικών – Νέων – Νεανίδων (Σαν Αντρές-Κολομβία)

Οι Διασυλλογικοί αγώνες πρέπει υποχρεωτικά να καλύπτουν τις προϋποθέσεις που ορίζει η Ομοσπονδία. Για να εγκριθούν οι επιδόσεις Όρια που έγιναν σε Διασυλλογικές ημερίδες θα πρέπει να έχουν επιτευχθεί δέκα (10) ημέρες πριν από την έναρξη των Πρωταθλημάτων ΟΠΕΝ και ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ αντίστοιχα.

Πηγή: ΚΟΕ