Το κολυμβητικό τμήμα του Παναθηναϊκού στην προσεχή ημερίδα ορίων της ΚΟΕ, θα εκπροσωπηθεί από 48 κολυμβητές/τριες. Θα απουσιάσουν κάποιοι από τους μεγαλύτερους σε ηλικία, προφανώς και η Νόρα Δράκου, η οποία στις 18-19 Οκτωβρίου, στη Ντούνα Αρένα της Βουδαπέστης, θα λάβει μέρος στη διοργάνωση ISL (International Swimming League), με τους κορυφαίους και της κορυφαίες του κόσμου.

Το φετινό ξεκίνημα του τμήματος, από προπονητικής άποψης είναι μάλλον το καλύτερο της τελευταίας δεκαετίας, σύμφωνα με τον επικεφαλής προπονητή της ομάδας. Σε ΟΑΚΑ και Κολυμβητήριο Γουδή γίνονται καθημερινά οι προπονήσεις για τα παιδιά που συμμετέχουν σε επίσημους αγώνες της ΚΟΕ, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η στρατηγική του τμήματος είναι η ανανέωση της ομάδας, αφού κάποια από τα πιο δυνατά στελέχη της, πιθανότατα θα αποσυρθούν μετά από τους Ολυμπιακούς του Τόκιο 2020, το καλοκαίρι του ’21. «Αυτό επιτυγχάνεται μόνο εστιάσουμε στις ακαδημίες. Η σχολή κολύμβησης και οι μικρές ηλικιακές κατηγορίες είναι η μαγική συνταγή, που μόνο μαγική δεν είναι. Είναι απλά η λογική», όπως συμπληρώνει ο μάνατζερ του τμήματος κ. Γιώργος Κόλλιας.

Ολόκληρο το προπονητικό team έχει ενσκήψει στα μικρά παιδιά, ώστε να τους μεταδώσουν το αυτονόητο, που δεν είναι άλλο από το να μάθουν τα παιδιά 3+1 πράγματα, όπως τονίζουν χαρακτηριστικά οι προπονητές του ιστορικού συλλόγου.

Ποια είναι αυτά;

 1. Σωστή τεχνική κολύμβησης
 2. Σωστή τεχνική κολύμβησης
 3. Σωστή τεχνική κολύμβησης

Να διδαχθούν το Ιδεώδες του Αθλητισμού.

«Στις μικρές ηλικίες δε μας ενδιαφέρει το ΠΟΣΟ γρήγορα κολυμπούν τα παιδιά αλλά το ΠΩΣ κολυμπούν…», υποστηρίζουν οι τεχνικοί της ομάδας.

Ο Παναθηναϊκός θα λάβει μέρος στο γκρουπ που θα γίνει στα Ιλίσια στις 24-25 Οκτωβρίου. Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν οι ακόλουθοι 48 κολυμβητές και κολυμβήτριες:

 1. ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
 2. ΚΕΦΑΛΑ ΔΗΜΗΤΡΑ
 3. ΚΑΡΟΥΤΖΟΥ ΚΑΛΙΑ
 4. ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ ΑΝΕΤ
 5. ΠΟΥΠΟΥΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
 6. ΒΕΙΟΓΛΑΝΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ
 7. ΑΛΜΠΑΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ
 8. ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ
 9. ΠΑΣΤΑΛΑΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
 10. ΣΑΚΕ ΟΡΕΣΤΗ
 11. ΚΑΒΒΑΔΑ ΝΕΦΕΛΗ
 12. ΠΡΑΓΙΑ ΖΩΗ
 13. ΖΑΙΜΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
 14. ΚΟΥΕΣΤΑ ΑΓΑΠΗ
 15. ΜΠΑΚΑΣΕΤΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
 16. ΣΟΛΔΑΤΟΥ ΕΒΙΝΑ
 17. ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
 18. ΠΟΛΙΤΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
 19. ΧΑΝΤΖΗ ΜΕΛΙΝΑ
 20. ΛΟΥΡΟΥ ΠΟΛΥΝΑ
 21. ΦΡΥΔΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
 22. ΚΟΝΤΑΡΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
 23. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΤΘΑΙΟΣ
 24. ΚΑΡΛΗΣ ΦΡΑΓΓΙΣΚΟΣ
 25. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
 26. ΓΕΩΡΓΑΤΖΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
 27. ΕΞΑΡΧΟΥ ΜΑΡΙΑ
 28. ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΙΩΑΝΝΑ
 29. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΑ
 30. ΜΙΧΑ ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΗ
 31. ΚΑΛΑΡΥΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
 32. ΚΡΙΜΠΑ ΑΡΤΕΜΙΣ
 33. ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ ΣΤΕΛΛΑ
 34. ΣΠΑΧΙΟΥ ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ
 35. ΚΑΠΟΓΛΗΣ ΜΑΡΙΟΣ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 36. ΧΑΛΒΑΝΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 37. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
 38. ΑΛΕΥΡΑ ΣΤΕΛΛΑ
 39. ΤΟΚΑ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ
 40. ΜΑΡΚΟΥ ΜΑΡΚΕΛΛΑ
 41. ΑΓΓΕΛΟΥΔΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
 42. ΦΕΡΑ ΛΩΡΑ
 43. ΚΟΥΤΣΟΝΙΚΑ ΜΑΡΙΤΙΝΑ
 44. ΠΑΛΙΚΑΡΑ ΕΙΡΗΝΗ
 45. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
 46. ΠΑΙΝΕΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑ
 47. ΜΩΡΑΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
 48. ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Η προπονητική ομάδα αγωνιστικών και προαγωνιστικών κατηγοριών κολύμβησης του Παναθηναϊκού απαρτίζεται από τους/τις εξής:

Γιάννης
Μηλιδάκης
Πρώην πρωταθλητής και ρέκορντμαν κολύμβησης, συμμετοχή σε παγκόσμιο και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα. – Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ Αθηνών, MSc in Sport Management, Επαγγελματική εμπειρία 25 χρόνια
Παναγιώτης
Παϊπέτης
Πρώην πρωταθλητής – Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ Αθηνών με Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος Α κατηγορίας. Επαγγελματική εμπειρία 30 χρόνια
Βασίλης
Δεμέτης
Πρώην πρωταθλητής και ρέκορντμαν κολύμβησης, συμμετοχή σε ολυμπιακούς αγώνες και φιναλίστ σε παγκόσμιο και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Πτυχιούχος προπονητής κολύμβησης ΓΓΑ
Κώστας
Δόβας Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ Αθηνών με ειδικότητα κολύμβηση. Επαγγελ-ματική εμπειρία σε τμήματα υποδομής και αγωνιστικές ομάδες 20 χρόνια
Μαρίσα
Ζουμή
Πρώην πρωταθλήτρια κολύμβησης , πτυχιούχος πανεπιστημίου δυτικής αττικής φυσικοθεραπείας (ΠΑΔΑ)
Άννα Λαμπριανίδη
Πρώην κολυμβήτρια – Πτυχιούχος ΙΕΚ με ειδικότητα κολύμβησης και personal trainer